Wat doet u met uw oude printer?

| Meer

Is uw printer kapot en weet u niet wat u ermee moet doen? Wilt u 'm weggooien, of misschien toch laten maken? Lees onze tips!

Kapotte printer laten maken?
Doet uw printer ineens niet meer wat u wilt en ligt het niet aan de cartridges of andere vervangbare onderdelen? Neem de printer dan eens mee naar een Repair Café. Deze vindt u in steeds meer steden. Hier vindt u tools én mensen met twee rechterhanden die u graag helpen bij het repareren van defecte apparaten. Kijk eens of er bij u in de buurt ook een Repair Café zit.

Kapotte printer weggooien?
Een printer kunt u niet zomaar in de vuilnisbak gooien; er zit veel te veel elektronica in. Als u uw printer definitief wilt afdanken, kunt u deze het beste inleveren bij de milieustraat. Zo wordt de kapotte printer op de juiste manier verwerkt.

Oude printer wegdoen?
Werkt de printer nog, maar wilt u deze niet meer gebruiken? Bijvoorbeeld omdat u een nieuwe heeft of omdat u helemaal geen printer meer wilt? Overweeg dan zeker om hem weg te geven aan een bekende. Studenten die net op kamers gaan kunnen een printer wel gebruiken. Als u zelf niemand kent, kunt u de printer via één van de vele 'Gratis af te halen' pagina's op facebook aanbieden. Zo wordt er toch nog iemand blij van uw oude printer.

De consumentenbond zette nog meer tips op een rijtje, die kunt u lezen op https://www.consumentenbond.nl/printer/printer-afdanken