Veel printers verdwijnen sneller in de afvalbak dan T-shirts

| Meer

Verontrustend nieuws van Test-Aankoop: veel printers geven al na 2 a 3 jaar de geest. Een vijfde gaat zelfs al binnen 2 jaar kapot. Het gemiddelde T-shirt gaat langer mee! Dat is natuurlijk hartstikke zonde, zowel voor het milieu als voor de bankrekening. Hoe voorkomt u dat uw printer daarbij zit?

Test-Aankoop geeft aan dat het lastig is om een goede printer te vinden, want duur is niet hetzelfde als goed. Wel gaat een groot deel van de kapotte printers ten onder aan problemen met de printkop. Een printkop is een onderdeel dat alleen in inkjetprinters zit. Een laserprinter zal in elk geval dít probleem dus niet krijgen. Zeker als u weinig print, is een laserprinter het overwegen waard. Een stilstaande printer loopt namelijk het grootste risico op printkop-problemen.

Heeft u al een inkjetprinter en wilt u deze zo lang mogelijk houden? Reinig de printkop dan regelmatig of laat de printer aan staan, zodat de printer zelf van tijd tot tijd kan reinigen. Dit kost zeer weinig energie en is dus absoluut de moeite waard.

Meer weten? Lees het artikel van Test-Aankoop: https://www.test-aankoop.be/hightech/printers/nieuws/printers-belanden-sneller-in-de-vuilnisbak-dan-een-t-shirt